Vi sakker bagud på ligestilling

Zonta Talks er et koncept, hvor ligestilling i Danmark kan debatteres uden stereotyper, skingre stemmer og uden at blive ekskluderende i sin form. Formålet er at få nye indsigter og bygge bro mellem generationer, køn og forskelligheder.


Tid og sted:
14. november 2022, kl 18-21, Cafe Hack, Teatergaden 1, 8000 Aarhus
Pris: 299 DKK,
 som dækker arrangementet inkl. en lun ret, et glas øl/vand eller vin samt kaffe.
Tilmeld dig via MobilePay til 24127 skriv ”Zonta Talks”, senest den 7. november. Tilmelding er bindende efter denne dato.

 

Zonta Talks er et koncept, hvor ligestilling i Danmark kan debatteres uden stereotyper, skingre stemmer og uden at blive ekskluderende i sin form. Formålet er at få nye indsigter og bygge bro mellem generationer, køn og forskelligheder.

Den 14. november 2022 inviterede Zonta Aarhus I til demokratisk dialog.

 Vi skriver 2022 og Danmark sakker bagud på ligestilling 

Vi bør spørge os selv, hvad er det, der gør, at de andre nordiske lande ligger i top-5, og vi ligger som nummer 32 i den seneste ligestillingsmåling. Dansk Standard har nu lanceret en standard for ligestilling. Er det vejen frem? Kan det være med til at rokke ved de kulturelle mønstre og er det overhovedet her udfordringerne er? 

Hvorfor er det er stadig vanskeligt at få skabt de samme økonomiske, karrieremæssige, pensionsmæssige og livsmæssige vilkår på tværs af køn?

Vil et hjælpeværktøj for virksomheder og organisationer fungere som en markering af, at nogle organisationer tager det mere alvorligt end andre? Hvilken betydning kan et sådant værktøj få for ligestilling i arbejdslivet?

Panelet:

Martin Petersen, Senior Vice President i JN Data

Martin Petersen har en bred erfaring som topleder i danske og udenlandske IT-virksomheder. Igennem sit virke har han altid været optaget af, hvordan man sikrer en mangfoldig repræsentation i såvel teams, som ledergruppe- og virksomhedskulturen. Han vil på dagen perspektivere ligestillingstemaet med egne erfaringer og refleksioner som topleder.

 

Christina Laugesen, Uddannelses- og ligestillingspolitisk chef i Lederne 

Lederne gør som organisation en særlig indsats for at sætte fokus på og skabe debat om kønsbalance i ledelserne på det danske arbejdsmarked. Christina Laugesen arbejder gennem sit virke for at udnytte talentmassen i DK bl.a. ved at fremme kvinders løn- og karriereudvikling. Christina vil i paneldebatten berige os med hendes tanker om ligestilling og diversitet i topledelsen 

Nyheder

25. maj 2023

Klubpræsidentskifte i Zonta Aarhus I

Fra 1. juni 2023 indtræder Gytte Pedersen som ny klubpræsident for Aarhus Zonta I. Gytte har været medlem af Zonta siden 2008, hvor hun var med til at starte Zontaklubben […]

Læs mere SE NYHEDER

Kalender

30. april 2023

Sommermøde i Aarhus Zonta 1 – den 12. juni 2023

Mere information følger

Læs mere SE ARRANGEMENTER
Copyright © 2023, Zonta International - District 13.